Inspirációk

Szerelmünk, a sminkasztalok

Minden nő álma egy saját, kis púder illetú sziget, ami csak az övé. Valljuk be a tágas, praktikus konyhán és saját gardróbon túl a harmadik nagy szerelmünk egy sminkasztal.

Minden nő álma egy saját, kis púder illetú sziget, ami csak az övé. Valljuk be a tágas, praktikus konyhán és saját gardróbon túl a harmadik nagy szerelmünk egy sminkasztal.

A fésülködőasztal vagy sminkasztal az a hely az életünkben, ami lehetőséget biztosít rá, hogy egy általunk, csak nekünk kialakított helyen igazítsuk meg a sminkünket és a frizuránkat, így párunknak sem kell türelmetlenkednie, hiszen saját asztalka tulajdonosaként nem a fürdőszobában pödörítjük a szempillánkat. Van helye a piperének, parfümöknek, fülbevalóknak. Ezek a kis sarkok pedig nem csak praktikusak, de szépek is lehetnek.

Vásárolhatunk vagy készíttethetünk eleve olyan sminkasztalt, amely tükörrel együtt, egy önálló bútordarabként funkcionál, de divatos megoldás az is, ha egy kis asztalkát vagy polcot különálló, falra szerelt tükörrel egészítünk ki, attól függően, hogy mire van lehetőségünk és helyünk, pénztárcánk.

Mindig jobb, ha van lehetőség ablak közelébe elhelyezni, hogy minél több természetes fény segítse készülődésünket.

Minél világosabb van az adott helyiségben, annál jobb, ettől függetlenül érdemes mesterséges fénnyel is készülni, amely kellemes hangulatvilágítást biztosít a kora reggeli és esti mozzanatok elvégzéséhez, de segít akkor is, ha a természetes fények nem állnak rendelkezésre.

Ahhoz, hogy ez a kis hely ne váljon giccsessé, találjuk meg az egyensúlyt az asztal és a szék között. Ha asztalkánk vagy székünk esetleg egyszerű, letisztult és nem kirívó, akkor ezt ellensúlyozhatjuk egy dekoratív tükörrel. Kellemes, kifinomult eredményt érhetünk el, szépítkező terünk így nem megy el a giccses irányba. Természetesen itt is, mint mindenhol, nagyon fontos a stílus, a színek és az anyaghasználat! Mindig megfontoltan és tudatosan válasszuk meg a darabokat, amik bekerülnek.

Izgalmassá válhat a tér egy átlagos tükörtől eltérő, formabontó darabtól, ami nem a megszokott téglalap alakú. Ez a tükör annyira egyszerű és letisztult, szokatlan alakzata miatt mégis dinamikát és játékosságot teremt. Ugyanígy elérhetünk elegáns, bohókás, finom hangulatot is szinte csak a tükör formájával.

Ennél egyszerűbb megoldást aligha találunk rá, hogy mi is sminkasztal boldog tulajdonosai legyünk. Egy szimpla fiókos asztal és egy falra akasztható tükör mindig jó ötlet. Sok múlik a kiegészítőkön, ezekre is fordítsunk gondot válogatáskor.

Gardróbunkban is helyet kaphat a sminkasztal, és máris az az érzésünk, mintha fellépésre készülő színésznők lennénk, akinek minden a keze ügyében van, és fellépés előtt még öltözőjében élvezi az üdítő csendesség utolsó pillanatait.

Fibinger Zsuzsa
lakberendező
online-lakberendezes.hu