Inspirációk

Biano blogger: „Azt gondolom az ajánlás mindig egy elismerés, hiszen akkor elégedettek voltak a munkámmal.“

„Folyamatos tanulással igyekszem a tudást is fenntartani illetve megszerezni. Hatalmas innováció és fejlődés jellemzi az építőipari szakmákat, így felkészült próbálok lenni.“

Osgyán Laura lakberendezőt - látványtervezőt legtöbbeteknek már nem kell bemutatnom. Egy nagyon tehetséges hölgyről van szó, akivel utoljára 2021 májusában beszélgettünk és mivel egy év alatt sok minden történhet, ezért úgy döntöttünk, újra felkeressük Laurát.

Utoljára 2021 májusában beszéltünk. Mi minden történt az életedben, a karrieredben ez alatt az idő alatt?

A karrieremben igyekszem arra törekedni, hogy ne csak az interneten találjanak meg az ügyfelek, hanem inkább szóbeszéd ajánlás útján kerüljek kapcsolatba velük. Azt gondolom az ajánlás mindig egy elismerés, hiszen akkor elégedettek voltak a munkámmal. Igyekeztem a tavalyi évben kapcsolatokat építeni szakmai cégekkel. Egy önálló egyszemélyes vállalkozásnak az egyik hátrány az, hogy nagyon egyedül vagy a feladatokra és mindent neked kell megoldani és tudni. Ha van az ember mögött egy cég, az nagy segítséget tud adni a munkában. A kapcsolatépítés által így arra törekedtem, hogy szakmai hátteret és támogatást tudjak építeni magamnak. Folyamatos tanulással igyekszem a tudást is fenntartani illetve megszerezni. Hatalmas innováció és fejlődés jellemzi az építőipari szakmákat, így felkészült próbálok lenni.

A honlapodon láthatjuk, hogy a Lakberendezők Országos Szövetségének Tervező tagja lettél. Mit jelent számodra ez a tagság?

A tagság sok előnnyel jár, melyet igyekszem is kihasználni. Hírekről és eseményekről értesülök, mellyel a szövetség támogatja a lakberendezőket. Oktatásokra is tudunk általuk menni, valamint a cégekkel és a tagokkal a kapcsolatépítést is segíti. Sokszor általuk éretesülök különböző pályázatokról, kiállításokról, melyekre biztosítanak részvételi lehetőséget.

A járvány mindenre és mindenkire hatással volt/van. Hogyan befolyásolta a járványos időszak a munkádat?

Az építőipar a járvány ideje alatt sem állt meg, talán ez volt az egyik olyan terület, amely mondhatni dübörgött végig járvány ide vagy oda. Az oktatások és rendezvények voltak azok, amelyek elmaradtak és ebből hiányunk származott.

Milyen hatással volt a járvány a lakberendezésre? Érzékelsz változást az ügyfelek igényei terén?

A lakberendezési megkeresések nem csökkentek, nem éreztem hiányt az érdeklődésből. A változásban azt vettem észre, hogy a higiénia, az érintésmentes dolgok jobban előtérbe kerültek.

A Pantone a Very Peri színárnyalatot választotta meg a 2022-es év színének. Mit tudsz nekünk mondani erről az árnyalatról? 

Ez az új szín egy halvány lila árnyalat, mely összességében egy hideg szín. Jól párosítható egy hasonlóan hideg szürkével ami ma nagy divat, valamint egy meleg tölgy burkolattal. Nekem a levendula jut eszembe erről a lilás színről, kellemes nyugodt hangulatot áraszt, de hidegsége miatt kell mellé a meleg természetes fa.

Mit tanácsolsz, hogyan csempésszük be ezt a színt az otthonunkba?

Ezt a színárnyalatot úgy lehet szépen felhasználni az enteriőrben, hogy színében a kiegészítőkkel öltöztetjük fel az otthonunkat, vagy egy-egy bútordarabot helyezünk el ebben a lilás színben. Az utóbbi esetben gondolok egy fotelre, vagy a kanapéra és étkező székekre. A többi szín és bútordarab letisztult és egyszerű. Kiegészítők esetén a párna, a pléd, a függönyök és egyéb dekorációs tárgyak tudnak jól mutatni.

Minden éven új lakberendezési trendek jelennek meg, mint lakberendező, melyik lakberendezési trendeket emelnéd ki a 2022-es évre?

Ahogy említettem korábban sok az újdonság, nagy léptekben innovatív módon fejlődik a piac ezen a területen. Kiemelném az okosotthon fejlődését, mely egyre nagyobb teret hódít, valamint a környezettudatos otthonok fejlődése is népszerű. A fenntarthatóság egyre fontosabb az embereknek.

Trendekben a letisztult szürke-fehér modern vonal még mindig nagyon népszerű, mely a természetességgel ötvöződik. Teret hódít magának a retro stílus is, az emberek szeretnek nosztalgiázni, valamint a "régi" mindig nagyon menő egy új modern otthonban. Én jelenleg ezt látom és tapasztalom magam körül.

Szeretnél te is a BIANO bloggere lenni? Vedd fel velem a kapcsolatot a laura.kis@biano.com e-mail címen és megbeszéljük a részleteket.