Karácsony skandináv stílusban Dorcinál

Karácsony skandináv stílusban Dorcinál

Biano + Dorina

Közeleg a harmadik adventi vasárnap, azaz örömvasárnap, ezért itt is vagyunk a "Karácsony Biano bloggerekkel" sorozatunk harmadik részével. Néhány kíváncsi kérdést tettünk fel Dorcinak karácsonyról, akit a @mywhitenotes profilon találhattok Instán.

A harmadik adventi vasárnap alkalmából hozzuk a sorozatunk következő részét! Ebben a részben Dorcival a @mywhitenotes profilról és blogról beszélgettünk karácsonyról, kedvenc emlékeiről, és arról, hogyan készülődik otthonában. Dorci lakása skandináv stílusban van berendezve, és a karácsonyi dekorációkat is ahhoz igazítja!

Dorci, hogyan szoktad a karácsonyt ünnepelni? Vannak szokások, amelyeket minden karácsonykor betartasz?

Mindig hazautazom Pécsre, és a családommal töltöm a szentestét. Aznap közösen főzünk anyával, készülünk az estére, és persze közösen díszítjük fel a karácsonyfát délután. Ha az idő is megengedi, akkor sétálunk egy nagyot a belvárosban a vacsora előtt, majd hazaérve megajándékozzuk egymást.

Mit szoktál karácsonyi vacsorára készíteni?

Teljesen változó, minden évben mást szoktunk főzni anyával. Töltött húst mindig szoktunk csinálni, mert tesóm nagy kedvence! Tavaly kacsacomb volt, valami isteni volt. Én idén lehet a halas vacsorára szavaznék, de anyával még ki kell találnunk, hogy mit főzünk :)

Mi a legkedvesebb emléked karácsonyra gyerekkorodból?

Amikor kicsi voltam, volt egy ír szetter kutyusunk, Árgosznak hívták. Egyik karácsonyra olyan játékokat kaptam, amelyekkel főzni lehetett, szóval műanyag ételek, főzőpult, kés, villa stb. Emlékszem, aznap este csak Árgosznak “főztem”.

Mikor szoktál elkezdeni karácsonyra készülni, inkább korábban, vagy mindig az utolsó pillanatra? (dekorálás, ajándék vásárlás stb.)

Már novemberben kigondolom, hogy kinek mit szeretnék venni vagy készíteni, illetve a dekorációkat is már jóval előtte kigondolom, hogy Advent első vasárnapján már fel legyen díszítve a lakás. Amióta egyedül élek, ez még korábban kezdődik, tavaly már első Adventen fel volt díszítve a karácsonyfa, mivel Pécsett töltöm a karácsonyt, szerettem volna minél tovább élvezni a lakásomban is a hangulatot.

Gyors kvíz - válassz egyet

Mű / igazi karácsonyfa

Nehéz kérdés. Nekem most műfenyőm van, és lesz is karácsonykor. Igazából kényelmi szempontok miatt, kevesebbet kell takarítani és tovább szép. Természetesen az igazi fenyő illatát semmi sem tudja visszahozni.


Fehér / színes karácsonyi fények


Karácsonyi filmekkarácsonyi zene

Mindkettő, attól függően, hogy milyen kedvemben vagyok :) Vacsoránál, vagy beszélgetésnél szerintem a zene, ha viszont szeretnék bekuckózni, akkor egy jó karácsonyi film! Persze a Reszkessetek Betörők minden évben kötelező.


Gyertyák fényfüzérek

Itt is mindkettőre szavaznék, bár sokkal többet gyertyázom. A fényfüzérek inkább az ablakon és a teraszon szoktak lenni a karácsonyfán kívül, gyertya pedig szinte minden szegletében van a lakásnak. Talán azért szeretem jobban a gyertyát, mert mozog a lángja, és kicsit kandalló hangulatot kölcsönöz a lakásnak.


Forralt bor / puncs


Bejgli / mézeskalács

Bejgli! Nagymamám bejglijét senki sem tudja überelni, abban benne van a világ minden szeretete. Nagyim pedig tudja, hogy a mákos-mazsolás a kedvencem, ezért mindig készít nekem külön tepsivel, amit csak nekem süt :)


Karácsonyfa díszítés / ajándék csomagolás

Ajándék csomagolás, mert már csomagolás közben várod, hogy mikor fogják kibontani és milyen lesz a reakciójuk, amikor meglátják mi van a csomagolás alatt. Ez tipikusan a jobb adni, mint kapni kategória: boldogabbá tesz, ha látod a másik arcán a mosolyt, és az a mosoly te miattad van a kis arcán.


Kézzel készített ajándék x ajándék boltból

Mindkettő jellemző, a lényeg, hogy szívből jöjjön! Ha azt érzem, hogy erre most nagyobb szükség lehet, akkor a boltból vásárolok ajándékot, és készítek mellé egy apró ajándékot még.

Így álmodta meg karácsonyi nappaliját Dorci a Biano Studioban. Meríts ihletet, és próbáld ki Te is megtervezni és kialakítani otthonod saját elképzeléseid szerint. A bútorokat és dekorációkat ezután könnyedén megrendelheted weboldalunkon.