Főmenü
Inspirációk

Inspiráló tippek az ideális erkélyekhez

Napjainkban minden olyan hely felértékelődik, ahol pihenhetünk, feltöltődhetünk és kicsit kiszabadulhatunk a hétköznapi feladatokból. A pihenés első számú helyszíne a kert, a terasz vagy az erkély.

Napjainkban minden olyan hely felértékelődik, ahol pihenhetünk, feltöltődhetünk és kicsit kiszabadulhatunk a hétköznapi feladatokból. A pihenés első számú helyszíne a kert, a terasz vagy az erkély. A legtöbbször tárolófunkciót betöltő erkélyek, balkonok, loggiák most új, méltó szerepet kapnak, kihasználva adottságaikat az ideális berendezésükhöz gyűjtöttem hasznos tippeket, inspirációkat.

Az erkély, a balkon bútorzatának kiválasztásánál törekedjünk a multifunkcionális darabok beszerzésére a helytakarékosság jegyében, stílusában lehetőleg kövesse az otthonunk stílusát. A kis alapterületű erkélyek nem hatnak túlzsúfoltnak, ha könnyed, légies bútorokat választunk.

A növények, növényfalak a természetet hozzák otthonunkba, ezekből nem létezik elegendő mennyiség.

Hangulatvilágítással otthonossá tehetjük a kis erkélyt, apró gömbökkel, lampionokkal, a szélvédett helyeken lámpásokkal.

Ideális, ha a reggelinket is itt tudjuk elfogyasztani, apró reggelizőpult vagy kisebb asztal is tökéletesen megfelel erre a célra.

Az erkélyek árnyékolásának kérdése tájolástól függően megkerülhetetlen. Választhatunk napernyőt, napvitorlát, kültéri függönyt, eltolható falat, paravánokat, favázas árnyékolókat, UV szűrős rolókat vagy a természetesség jegyében növényeket is felfuttathatunk.

A cikkben szereplő termékek a www.biano.hu weboldalon keresztül megtalálhatók és megvásárolhatók.

Ungvári Anikó / lakberendező
Otthon és Stílus
www.otthonesstilus.hu