Főmenü
Inspirációk

Így varázsold otthonod őszi hangulatba

Lágy ősz, meghitt pillanatokkal - Öt remek tanács, amelyek segítségével könnyedén hangulatossá és meghitté varázsolhatod a belső tereket, zugokat, aprócska verandákat...

Most, hogy szép lassan búcsút int tőlünk a nyár, az új évszak jelei pedig egyre többször mutatkoznak meg körülöttünk, mi pedig komótosan bár, de ismét megpróbáljuk felvenni a rohanó hétköznapok ritmusát, itt az ideje, hogy fejest ugorjunk végre az őszbe, és felfrissítsük kicsit a környezetünket. Az alábbiakban öt remek tanácsot hoztam el számodra, amelyek segítségével könnyedén hangulatossá és meghitté varázsolhatod a belső tereket, zugokat, aprócska verandákat, ahová aztán igazán jó érzés lesz majd hazatérni egy hosszú, nehéz nap után.

Ünnepeld hát a Biano-val együtt az őszt és ennek a csodás évszaknak a pompás átalakulását a legszebb lakásdekorációkkal és kiegészítőkkel!

1. Értékeld újra a világítást

Ahogy a nappalok rövidülnek és az éjszakák egyre hosszabbak, úgy válik ez az időszak tökéletesen alkalmassá arra, hogy feldobjuk otthonunk hangulatát néhány meleg színnel, természetes anyaggal és új világítással. A természetes napfényt az őszi időszakban könnyedén helyettesíthetjük hangulatos lámpákkal, fényfűzérekkel és az örök klasszikusokkal, az illatos gyertyákkal.

2. Jöhet egy kis rendrakás?

Itt az ideje, hogy véget vess a halogatásnak, és így szeptemberbe lépve rendet tegyél végre az otthonodban. A szükséges őszi nagytakarítás után jöhet a válogatás, szortírozás. Ez az időszak ugyanis jó alkalom egy kisebb fajta leltározáshoz: nézz szét miből, mennyid van, mit kell vásárolnod, mire nincs, illetve mire van szükséged, majd ha kell, töltsd fel a hiányzó készletet. Átvizsgálás után tedd dobozokba, üvegekbe, kosarakba, stílusos ládikákba a dolgokat.

3. Oh, azok az ellenállhatatlan díszpárnák

Akár veszed, akár magad készíted őket, az őszi mintás díszpárnákkal, huzatokkal egyszerűen nem lőhetsz mellé. A sötétebb tónusú, nyugtató színű díszpárnák csodákat tesznek az otthonodban: puhasággal, kényelemmel és kellemes melegséggel töltik fel minden zugát, ami pozitív hatással lesz majd rád is.

4. Díszítsd az asztalod az évszaknak megfelelően

Az őszben az a legjobb, hogy minden évben újra gondolhatod milyen színekkel szeretnéd feldobni, átrendezni otthonod eddigi stílusát. Ehhez nem kell az egész lakás berendezését lecserélned, elég hozzá egy-két szép váza, egy levél mintás asztalterítő, néhány meleg színű ágytakaró és pár őszi kiegészítő, dekoráció, mely a te személyiségedet tükrözi.

5. A teraszról se feledkezz meg

Kár lenne az őszi dekorálásból kihagyni a bejárati ajtónkat, illetve a teraszunkat, ahol még számtalan kellemes napot tölthetünk el, mielőtt megérkezne az a fránya hideg tél. A teraszok, kiskertek ebben az időszakban központi szerephez jutnak, ezért nem árt, ha feldobjuk pár jellegzetes nyárvégi virággal, mint a pompás varjúháj, krizantém, hanga - és néhány őszi dísszel: pl. faleveles koszorú a bejárati ajtóra, bohókás, szezonális lábtörlő a küszöbre és pár elengedhetetlen töklámpás, csupán a hangulat kedvéért.

Ezúttal ne halogass tovább, ne várj a holnapra, kezd el még ma megvalósítani álmaid otthonát, rendezz, pakolj, díszíts, hisz nincs jobb alkalom erre, mint a mai nap.

Krisztina Antalfy
VoilaMode Lifestyle Online Magazin