Főmenü
Inspirációk

Biano blogger: „Ha már egy embernek hasznos tippet tudok adni, akkor már jól érzem magam“

„A fekete szín nagyon nagy hatással van a hangulatunkra és környezetünkre is kihat. Eleinte pici felületen kell kezdeni a minták és élénk színek hordását.“ Fanni nagyon jól tudja miről beszél, hiszen ő maga is átment ezen a változáson.

A blogról

Fanni divattanácsadó, stylist és divat, illetve lifestyle blogger. Hasznos tanácsait a HelloFanni! blogon olvashatod és ha tanácsra lenne szükséged a szolgáltatásait is igénybe veheted. Színtanácsadás, gardróbrendezés és stílustanácsadás, ha változásra vágysz, de nem tudod hol kezdj neki, látogass el a hellostyle oldalra és kérj tanácsot Fannitól.

Miért kezdtél el blogot írni?

Crohn betegségemből kiindulva kezdtem el írni, mivel 2015-ben nem annyira ismerték ezt a betegséget és évről évre nő a betegek száma, így szerettem volna, hogy az emberek ismerjék a betegséget és a vele járó kellemetlenségeket. 2019-ben miután már túl voltam a 4. műtétemen is, elkezdtem keresni egy olyan felületet ahova leírhatom tapasztalataimat és segítséget adhatok.

Miről szeretsz írni?

Mivel a divat nagyon közel áll hozzám, hiszen egész fiatal korom óta modellkedtem és mindig is a divatiparban szerettem volna elhelyezkedni így leginkább a divatról szeretek írni illetve a stílusról azok alapján amiket én is tanultam és tapasztaltam. Ezenkívül pedig leginkább utazásról és kirándulási tippekről szeretek írni, hiszen olyan sok szép hely van Magyarországon belül is, amelyek felfedezésre várnak.

Mit jelent számodra a blogírás?

Kikapcsolódást, amikor írok megfeledkezem a külvilágról, szeretek arra figyelni amit írok és ahogyan írom. Számomra ez nagyon hasznos kikapcsolódási időt jelent, hiszen, ha már egy embernek hasznos tippet tudok adni, akkor már jól érzem magam.

Az évek során hogyan változott a blogod?

Hát az én blogom állandóan változik, szeretem kiélni rajta kreativitásomat és, ahogyan én fejlődöm úgy a blogom is változik és fejlődik. Eleinte nem tudatosan építettem, hiszen nem azért csináltam, hogy legyek valaki, hanem azért, mert szeretek írni ezzel egy hiteles írást adok át az olvasóimnak. Majd ahogyan teltek a hónapok és évek, ráébredtem arra (több, kevesebb segítséggel) ,hogy "váóó" ezt sokan olvassák és térnek vissza, keresnek fel. Elkezdtem tudatosan felépíteni a blogomat, mára már blogmagazinomat.

Mire van szükséged a blogírásnál?

Inspirációra és nyugalomra. Nem szeretem, ha írás közben másra is figyelnem kell és nem tudok teljes mértékben ráhangolódni a blogra. Például: amikor elkezdek írni egy új cikket és valami félbeszakít, el kell mennem valahova akkor félbe hagyom, majd a cikk áll 3-4 napig, hiszen amikor visszatérek oldalamra akkor már xy cikk jár a fejemben és ötlet.

Melyik lakberendezési stílus áll hozzád a legközelebb?

A letisztult minimalista stílus. Kiegészítőim és bútoraimnak színe passzolnak egymáshoz. Igyekszem egységet teremteni a hálószobámban leginkább. A berendezésnél igyekszem egységes színeket keresni, vagy legalább olyanokat, amelyek árnyalatban passzolnak.

Van kedvenc bútordarabod? Ha igen, melyik az és miért lett a kedvenced?

Én nagyon szeretek minden szépen rendben, külön külön rendszerezni, így a kedvencem az a tárolók, fiókos szekrények, polcok.

Milyen lakberendezési stílusokat és színeket szeretsz kombinálni?

A minimál stílus szeretem keverni a modernnel, ahogyan körbe nézek a szobámban, ez a kettő dominál nálam. Színekben pedig a sötétebb alapszíneket, mint például a fekete, ezeket szeretem kombinálni világos pasztell színekkel.

Divattanácsadóként színtanácsadással is foglalkozol. Mit tanácsolnál azoknak, akik tartózkodóak az élénk színekkel vagy mintákkal kapcsolatban, miért fontos, hogy a feketén vagy szürkén kívül más színeket is magunkra öltsünk?

A fekete szín nagyon nagy hatással van a hangulatunkra és környezetünkre is kihat. Eleinte pici felületen kell kezdeni a minták és élénk színek hordását, majd ezt bővíteni és megtalálni az összhangot. Nekem eleinte csak a táskámon vagy zoknimon köszönt vissza a szín és minta, mára pedig megtaláltam az összhangot, amivel van rajtam élénk, neonos szín és sötét is. Az öltözékem alja általában a sötét fekete szín, míg a felső részek a színes mintás formák. Ezt mindig fejben kell eldönteni és meg kell próbálni: Vedd fel a világos kék színt felülre, menj ki benne az utcára, hidd el, nagyon sokan megdicsérik az öltözködésedet. Jó hangulatot áraszt és a körülöttünk levők is észre fogják venni. Érezd magad jól!

Régebben te is mindig feketét hordtál, mi ösztönzött arra, hogy ezt megváltoztasd?

Elkezdtem tudatosan figyelni a fekete szín hatását a környezetemen, észre vettem, hogy az én hangulatomat is nagyban befolyásolta a szín és a körülöttem levőket is. Majd elkezdtem átmenni színesbe, sötétebb pirostól és lilától egészen az igazán élénk színekig. Majd megfigyeltem környezetemen, hogy egy-egy szín milyen hatással van rájuk és rám és képzeld el, észre vettem, hogy az én hangulatom is jobb, kedvesebb, jól éreztem magam. Ismerőseimtől pozitív visszajelzéseket kaptam és rájöttem, hogy valóban igaz a színek hatása és jelentése.

Miután megváltozott a ruhatárad az otthonodban is megváltoztak a színek?

Igen, viszont talán itt jelenítem meg, azt a fekete és sötét színt, amit öltözködésemben elhagytam. A szobám falainak színe barna és tejes kávé szín, a bútorok feketét és sötét árnyalatúak, míg a kiegészítők inkább matt rózsaszínek, rózsaarany színben vannak jelen.

Szeretnél te is a BIANO bloggere lenni? Vedd fel velem a kapcsolatot a laura.kis@biano.com e-mail címen és megbeszéljük a részleteket.