Főmenü
Tanácsok, tippek, ötletek

“Vissza a suliba” kihívás 3. hét

És itt is van a kihívásunk harmadik hete! Ma tippeket fogunk veletek megosztani az uzsonna készítésről - miért jó előre megtervezni az uzsonnákat, és hogyan tudja a gyerek praktikusan suliba vinni.

Újabb tippek Szanditól, most arról, hogy miért és hogyan készíti az uzsonnákat:

Uzsonna tervezés & bevásárlás

"Mindig egy hétre előre tervezek, a nagy bevásárlás előtt, hogy körülbelül melyik nap mit fognak vinni.
Fontos az is, hogy milyen az időjárás, ha meleg van, akkor uzsonnára nem teszek könnyen romlandó felvágottat - ilyenkor vagy péksüteményt teszek, vagy szalámis szendvicset."

"Ha nincs reggel idő, mert nagyon sietünk, vagy korábban kell indulni, ezekre az esetekre tartok itthon előre csomagolt croissantot.
Ügyelek rá, hogy a kedvenceik mindig legyenek itthon."

Ezekből az okokból fontos és hasznos kb. megtervezni az uzsonnákat, hogy ne forduljon elő az, hogy éppen nem lesz otthon semmi olyan, amit a gyerekek szeretnek és szívesen megennék.

Praktikus uzsonna csomagolás

Szandi: "Fontosnak tartom, hogy ne termeljünk felesleges szemetet, bár az iskolánkba szelektíven gyűjtik, nem akarom, hogy minden nap papír szalvéta hegyeket használjanak el, ezért textil szalvétát használunk. Minden nap tisztát teszek. Ezeket régebben készítettem sima konyharuhából, melyeket kettő vagy négy felé vágtam és leszegtem, vagy turkálóban lehet sokszor találni, többet összecsomagolva. Már kétszer is találtam, teljesen újakat."


"És semmilyen alufóliát nem használok pluszban a szendvics csomagolására, egyszerűen csak beleteszem a dobozba. Fontos, hogy jól zárható, légmentes legyen, így sem termelünk újabb szemetet. Nálunk nagyon jól működött az elmúlt tanévben."
"Minden nap csomagolok kis nasit, ez keksz, vagy gyümölcs. Kisebb műanyag fedeles tárolókba teszem. Veszek nagy kiszerelésű kekszet és ezt osztom el napokig nekik."

Kulacsok


"Sajnos nincsenek jó tapasztalataim a műanyag kulacsokkal. Hiába csak vizet isznak az iskolában, nagyon hamar bebüdösödik. Próbáltam már mindent, általában olyat veszek, amelyik mosogatógépben mosható, de így sem tudjuk elkerülni azt, hogy fura állott víz szaga legyen.
Nagy reményeket fűzök az új üveg kulacsokhoz. Bízom a lányokban, hogy elég nagyok és vigyáznak rá. Butlersben találtam olyat, amelyik plusz textil védelemmel van ellátva, nem csak az üveget védi, de később melegszik fel benne az ital. Mosogatógépben mosható, úgyhogy remélem ezzel a gondunk meg lesz oldva."

Kulacsokat, uzsonnás dobozokat, és hordozható evőeszközöket a képre kattintva tudtok válogatni

Ti szoktátok tervezni az uzsonnákat? Mit szoktatok készíteni?

Osszátok meg velünk a képeiteket és a válaszokat az új Facebook csoportunkban!

Tippeket Szandi a @candicountryhome profilról írta.