Főmenü
Tanácsok, tippek, ötletek

“Vissza a suliba” kihívás 1. hét

Nemsokára elkezdődik a suli, így arra gondoltunk, az egyik bloggerünkkel készülünk nektek egy praktikus kihívással, hogy hogyan tudtok újra felkészülni erre az időszakra úgy, hogy ne kelljen mindent az utolsó pillanatra hagyni, és így elkerülni a stresszt.

Sziasztok!


Nemsokára elkezdődik a suli, és így arra gondoltunk, hogy az egyik bloggerünkkel készülünk nektek egy praktikus kihívással, hogy hogyan tudtok újra felkészülni erre az időszakra úgy, hogy ne kelljen mindent az utolsó pillanatra hagyni, és így elkerülni a stresszt.

Ennek a kihívásnak három része lesz, és hetente egy részt fogunk veletek megosztani. A tippeket Szandi a @candicountryhome profilról készítette.


Kezdjünk hát bele!

A suli kezdés előtti tervezés - hogyan kezdjek el készülődni?

Először listát írok, hogy mit kell elintézni, átnézni a sulira való nagy bevásárlás előtt.


Tipp: minden évben szeptemberben, amikor elkezdődnek a leárazások újból bevásárolok pár olyan dolgot, amelyek biztosan kelleni fognak az év során, vagy akár jövőre. Ilyenek a színes ceruzák, ceruzák, füzetek.
Ilyenkor van hogy 70%-al is olcsóbban hozzájutok az eszközökhöz. Ezeket külön tárolom egy kosárban és innen szemezgetünk először mindig, ha kell új füzet, vagy ceruza, akár radír.

Pl. 3 éve nyáron vettem könyvborítót több csomaggal. 250 Ft helyett 30 Ft volt. 3 éve ezt használjuk, tavaly már 2 gyereknél és még mindig van belőle, idén is bőven kiadja, ezzel sokat spóroltam.
Érdemes ezeket az akciókat mindig figyelni!

Másik példa a színes ceruza - annyira hamar elfogy, hogy 1-2 havonta újat kell venni, ezekből mindig leárazáskor veszek akár 4-5 csomaggal.

Tipp: Ceruzáknál azt tapasztaltam, hogy a minőségi drágább a tartósabb, viszont tolltartók egyértelműen az olcsó kategória győzött nálunk, sokkal jobban bírta, mint a nagyon drága.

Mielőtt vásárolni indulunk átnézem a hazahozott eszközöket. Rajz és matematika dobozokat, megmaradt üres füzeteket. Ez alapján indulok el bevásárolni.
Nem veszek minden évben új ecsetet, festéket, sokszor tökéletes a tavalyi is. A megmaradt füzeteket pedig átcímkézzük.

Sokszor elcsábul az ember, ha a gyerekkel megy vásárolni iskolai eszközöket. Mindig csak azokat vesszük meg, ami a legfontosabb!

A suli eszközök rendszerezéséhez tökéletes mindenféle nagyságú tárolódoboz, amelyeket a Biano-n tudtok válogatni!

Jövő héten az íróasztal takarításáról és átalakításáról fogunk beszélni!