Recept: egyszerű tökleves

Semmi sem jellemzi jobban az őszt, mint a tök! Tökéletesek dekorációként, és ételként is. A hokkaido sütőtök feldolgozásának legegyszerűbb módja a leves. Próbáld ki Petra receptjét a @bydlimevsadu Instagram oldalról. Gyerekek is besegíthetnek!

"Szép, napsütéses reggelre ébredtünk, ezért úgy döntöttünk, hogy töklevest főzünk együtt a teraszon. Érdekes, hogy a fiúk ezt a levest csak akkor hajlandóak megenni, ha segíthetnek az elkészítésben... egyébként nem. Remélem, hogy ha idősebbek lesznek, gyakrabban lehet majd szépen terített asztalunk a teraszon."- mondja Petra. Ha szeretnéd tudni, hogyan készíthetsz egy egyszerű levest, olvass tovább!
Hasonló temékek:


Hozzávalók:

Hokkaido tök kockákra vágva (nem kell hámozni)

1 kg hagyma

egy kis gyömbér

fél narancs leve (elhagyható)

700 ml zöldségleves

100 ml tejszín

só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Melegítsük fel a vajat egy edényben, és lassan pirítsuk meg rajta a hagymát és a reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a szeletelt tököt és további 5 percig pároljuk. Öntsük rá a levest és főzzük körülbelül 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul. Keverjük össze egy kézi keverővel, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a narancslevet. A levest például pörkölt tökmaggal megszórva, tejszínnel és fűszernövényekkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat és szép őszi napokat kívánunk!


Petra @bydlimevsadu


Elkészítetted a receptünket? Oszd meg velünk a fényképeideet a Facebookon vagy az Instagramon, és jelöld meg a @biano.hu profilt, vagy használd a #bianohu hashtag-et!