Navigáció kihagyása, ugrás a tartalomra
Tartalom átugrása, ugrás a láblécbe

    Recept: egyszerű tökleves

    Semmi sem jellemzi jobban az őszt, mint a tök! Tökéletesek dekorációként, és ételként is. A hokkaido sütőtök feldolgozásának legegyszerűbb módja a leves. Próbáld ki Petra receptjét a @bydlimevsadu Instagram oldalról. Gyerekek is besegíthetnek!

    "Szép, napsütéses reggelre ébredtünk, ezért úgy döntöttünk, hogy töklevest főzünk együtt a teraszon. Érdekes, hogy a fiúk ezt a levest csak akkor hajlandóak megenni, ha segíthetnek az elkészítésben... egyébként nem. Remélem, hogy ha idősebbek lesznek, gyakrabban lehet majd szépen terített asztalunk a teraszon."- mondja Petra. Ha szeretnéd tudni, hogyan készíthetsz egy egyszerű levest, olvass tovább!
    Hasonló temékek:


    Hozzávalók:

    Hokkaido tök kockákra vágva (nem kell hámozni)

    1 kg hagyma

    egy kis gyömbér

    fél narancs leve (elhagyható)

    700 ml zöldségleves

    100 ml tejszín

    só és frissen őrölt bors

    Elkészítés:

    Melegítsük fel a vajat egy edényben, és lassan pirítsuk meg rajta a hagymát és a reszelt gyömbért. Hozzáadjuk a szeletelt tököt és további 5 percig pároljuk. Öntsük rá a levest és főzzük körülbelül 15 percig, amíg a sütőtök megpuhul. Keverjük össze egy kézi keverővel, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és hozzáöntjük a narancslevet. A levest például pörkölt tökmaggal megszórva, tejszínnel és fűszernövényekkel díszítve tálaljuk.

    Jó étvágyat és szép őszi napokat kívánunk!


    Petra @bydlimevsadu


    Elkészítetted a receptünket? Oszd meg velünk a fényképeideet a Facebookon vagy az Instagramon, és jelöld meg a @biano.hu profilt, vagy használd a #bianohu hashtag-et!

    Lábléc kihagyása, ugrás az oldal elejéreUgrás az oldal elejére