Főmenü
Tanácsok, tippek, ötletek

5+1 tipp egy praktikus és szép konyháért

Inspirálódj ezekkel a tippekkel, amelyeknek köszönhetően a konyhád rendezett, praktikus, és szép lesz anélkül, hogy sok időt kellene ott töltened.

Kata a @sklinda.blog-ról megosztotta velünk az 5+1 tippjét egy praktikus, rendezett, és közben szép konyháért. Mindenki szereti a rendet a konyhában, de őszintén szólva néha elveszünk a munkában, vagy az élet mindennapjaiban, és nehézkesnek találhatjuk a rend megtartását.
Ezért örülünk, hogy ezekkel az egyszerű tippekkel ezt megkönnyíthetjük nektek.
Nézzük meg őket.

1. tipp

Azok a használati eszközök, melyek nap-mint-nap elől vannak, legyenek természetes és tartós anyagból – mint a fa vágódeszka, pamut konyhai törlő, kerámia kiegészítők, tároló edények.

2. tipp

Válassz kényelmes méretű mosogatót és hozzá flexibilis csaptelepet – így se a legnagyobb, de a legfaramucibb formájú konyhai eszköz nem fog ki rajtad.

3. tipp

Sokkal barátságosabb lesz a látvány, ha a mosogatószert folyékony szappanadagolóban tartod.

4. tipp

Kombináld a pulton a régi kincseket modern tárolókkal – például egy régi kancsóban jól mutatnak a mindennapi főzéshez használt eszközök, mellette pedig egy egyszerű, jól záródó kerámia tartót használhatsz a sóhoz (vagy cukorhoz).

5. tipp

Ha elfér a pulton, akkor tárolj fent a konyhai zöld hulladék gyűjtésére egy fedeles komposztos vödröt (vagy egy kis komposztálót). Ha ebbe teszed a kávézaccot is, nem lesznek kellemetlen szagok miatta.

+ 1 tipp

Akkor lesz könnyen fenntartható a rend a pulton, ha minimalizálod az ott lakó kütyük számát, minden egyébnek legyen saját helye a zárt tárolókban. Legpraktikusabb, ha mindent a felhasználási helyéhez legközelebb tárolsz.

Reméljük hasznosnak találtad ezeket a tippeket!

Amennyiben pedig kedveled a vidéki stílust, meríts ihletet a tavaszi vidéki gyűjteményünkben.