Öko lakberendezés

Újdonság a Biano-n: Hogyan működik az ÖKO szekció?

Meg szeretnénk mutatni Neked a legújabb szekciónkat. Mi is támogatni akarjuk a fenntarthatóbb vásárlást. Elkészítettük számodra az ÖKO szekciót, amelyben zöld termékeken kívül inspiráló információkat és tippeket is találsz majd a fenntarthatóbb életstílushoz.

Mi alapján válasszuk ki az ökológiai termékfajtákat? 

Az ÖKO szekciónkban található termékeket azok az adatok alapján kategorizáljuk, amelyeket az egyes webshopok az XML feed-jeikben küldenek nekünk. Nincsenek más/saját információink a termékekről, amelyek szerint kategorizálni tudnánk őket.

Az ökológiai és fenntarthatóbb termékek válogatása egy bonyolult folyamat, amely minden nap új dolgokra tanít bennünket. Tudjuk, hogy az egyes termékek és azok kategorizálása az ÖKO szekcióba ebből a szempontból nem mindig tökéletes. Viszont hiszünk abban, hogy a helyes irányba tett apró lépések is pozitív hatással tudnak lenni. Hogyan definiáljuk az ökológiai és fenntartható termékeket itt a Biano-n?

  • Ha a termékleírás megegyezik az általunk kiválasztott paraméterekkel, felvesszük az ÖKO szekcióba. Leggyakrabban a fenntartható anyagokról van szó.
  • A második esetben olyan öko alternatívákról van szó, amelyek természetbarátabbak és gazdaságosabbak is.

Abban hiszünk, hogy a helyes irányba tett apró lépések is számítanak a fenntartható életstílus elérésében. Ezért is igyekszünk a lehető legtöbb olyan terméket találni számodra, amelyeket ökológiainak és fenntarthatóbbnak tartunk a paramétereink alapján. 

Mi vár még rád az ÖKO szekciónkban? 

Cikkeket készítettünk a tudatos életmódról

Mivel az internet tele van mindenféle cikkel, úgy döntöttünk, készítünk számodra komplex ökológiai, fenntarthatóbb és tudatos életmódról szóló cikkeket.

Az ÖKO szekcióban található termékeknél főleg az alapanyagaik fontosak. A fenntartható texilanyagokról szóló öko útmutatónkban elolvashatod, melyik alapanyagok a leginkább természetbarátok.

A szép otthon még szebb lehet, ha egy kicsit segítünk a környezetnek. Inspirációt találhatsz az energiaspórolásról szóló cikkünkben. A cikkben megtalálod az összes fontos információt ahhoz, hogyan spórolj a vízzel, villamos energiával és a hővel az otthonodban.

Ha azokhoz a szerencsés emberekhez tartozol, akiknek kertjük van és szeretnek növényeket termeszteni, már részt is veszel a tudatos életmódban. Gyere és tanulj meg velünk helyesen komposztálni és trágyázni!

És mivel olyan éghajlati zónában élünk, ahol a növények nem mindig boldogulnak, a fóliasátrak, az üvegházak és a melegházak is kertjeink elengedhetetlen részei. Mit kell ültetni és termeszteni az üvegházban?

Meríts inspirációt ÖKO kollekcióinkból

Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá a fenntartható otthon berendezéséhez és segítségre van szükséged, hogy az első lépésed a zöld életmód felé a lehető legkönnyebb legyen, készítettünk számodra egy pár inspiráló kollekciót.

Ismered a zero waste, avagy hulladékmentes életmódot? Egyáltalán nem fontos, hogy öko újonc vagy öko profi vagy-e. Így is úgy is olyan termékeket választasz majd, amelyek segítenek elérni az zöld életstílust. Sőt, a természet is megköszöni ezt majd Neked.

A fenntartható anyagokról már olvastál a cikkünkben. Az otthonod minden szobájában lehetnek fenntartható anyagokból készült tárgyaid és bútoraid.

Az otthonod házias és ugyanakkor fenntarthatóbb is lehet. Nem feledkeztünk el sem a dekorációkról, textilanyagokról és a kiegészítőkről sem.

Négy országban működik az új ÖKO szekciónk: Magyarországban, Szlovákiaban, Csehorzságban és Romániaban.