Recept: édes falatok Karácsonyra

Közeleg az év legizgalmasabb és legvarázslatosabb ünnepe. Sokak számára a Karácsony nem telhet el sütés-főzés nélkül. Less be @angelika.mata konyhájába, és készítsd el ezeket a bevált karácsonyi édességeket.

Nutellás töltött kekszek

Hozzávalók:

250 gr liszt

150 gr vaj

50 gr porcukor

1 tasak vaníliás cukor

1 tojássárgája

csipet só


Elkészítés

Az összes alapanyagot egy nagyobb tálba tesszük és homogén állagúra gyúrjuk. Formázás előtt folpack-ba csomagoljuk, pár órára vagy akár éjszakára hűtöbe tesszük. A hideg tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, a formával kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, Nutellával vagy lekvárral megkenjük és összeragasztjuk. 

Mézeskalács

Hozzávalók:

300 gr liszt

80 gr porcukor

80 gr vaj

1 tk. szódabikarbóna

mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint

1 narancs reszelt héja

1 ek. tejföl

1 ek. méz

1 tojás sárgája


Elkészítés

A vajat a cukorral kézi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a tejfölt és a tojást. Végül a száraz összetevőkkel összegyúrjuk. Folpack-ba csomagoljuk, pár órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt 3-4 mm vastagra nyújtjuk, a mézeskalács formával kiszaggatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.


Mata Angelika @angelika.mata

A banánkenyér egy örök kedvenc, és évszaktól, ünneptől függetlenül el lehet készíteni. Neked van bevált recepted? Oszd meg velünk!
A tökéletes kísérő az elkészült desszerthez pedig mi más lehetne, mint egy finom habos kávé, forró csoki, puncs vagy tea. 
Jó étvágyat kívánunk! Ha van bevált recepted, vagy csak szívesen megosztanál velünk néhány képet, Facebookon vagy Instagramon megteheted. Kövess minket!
Hasonló termékek