“Vissza a suliba” kihívás 2. hét

“Vissza a suliba” kihívás 2. hét

És itt is van a kihívásunk második hete! Ma az íróasztal átalakításáról fogunk beszélni - hogyan lehet az íróasztalt egyszerűen átváltoztatni. Arról is mondunk egy pár szót, hogyan válaszd ki az íróasztalt a gyermeknek, ha éppen új kellene.

Második téma az íróasztal átalakítása, rendszerezése az iskolára.


Iskolakezdés sok gyereknek teher. Én lányaim se várják soha és ezért ösztönzésképpen mindig kitalálok valamilyen kisebb átalakítást a szobában - ez általában az íróasztalnál szokott lenni. 


Kisebbik lányom asztalát takarítottam le és egy új lámpa, ceruza tartó és kis asztali szemetessel dekoráltam.
Fontos, hogy ne legyen sok dolog rajta, minden kényelmesen elférjen, de közben kéznél legyen minden.
Nagyon tetszik az új ceruza rendszerezője, ami valójában egy evőeszköz tartó. De egyből megláttam benne, hogy mennyire jó lesz ceruzák tárolására. Így külön vannak a tollak, színes ceruzás és az ollók. Sokkal átláthatóbb és nagyon stílusos is. Ezért ne féljünk kreatívan gondolkozni!Szép új dekoráció, eszközök után sokkal nagyobb kedvvel várja az iskolát.

ELŐTTE
UTÁNA

Praktikus íróasztal takarítás


Az íróasztalt legkönnyebben a varázs szivaccsal lehet letakarítani, tökéletesen leszedi a ragasztó, toll és a festék foltokat.

Tippeket Szandi a @candicountryhome profilról írta.

Az íróasztal takarításából akár egy rutint is kialakíthatunk a gyermekkel, hogy megtanulja, hogy mindig rend legyen az asztalon, amikor befejezi rajta a tanulást, vagy rajzolást. Ez sokat fog segíteni a tanulással is, mert könnyebb egy rendezett, tiszta helyen koncentrálni.


Először végezzük el együtt, és beszéljük át, hogy miért lesz szuper, ha az íróasztal a nap végén mindig szép tiszta lesz. Pakoljuk az írószereket és a ceruzákat a ceruza tartóba, a papírokat és a füzeteket a rendszerezőkbe, vagy a fiókba. Közben akár összekészíthetjük a dolgokat másnapra a suli táskába.

4 tipp az iskolás szoba berendezéshez

1. Minőségi asztal és székek
Válassz olyan bútorokat, amelyek állíthatóak és a gyerekkel együtt nőnek.
Az asztalnak legyen elegendő hely az iskolásnak. Az ideális méret legalább 120 x 60 cm.

2. A világítás kulcsfontosságú
Ha lehetséges, helyezd az asztalt ablak mellé. A nappali fény ideális a munkához. Ne felejtsd el a minőségi asztali lámpát sem, amelynek szakértők szerint szemmagasság alatt kell lennie, és mindig a mennyezeti lámpával együtt világítson. A fénycsövek nem ajánlottak gyerekszobába.

3. Legyen elegendő tárolóhely
Nagyszerű választás a tárolódobozok vagy a rendszerezők, ahol az iskolás tankönyveket, füzeteket vagy egyéb segédanyagokat tárol. Praktikusak a kerekes tárolók is, amelyeket az asztal alá vagy bárhova máshova becsúsztathatsz.

4. Ne felejtkezz el a játék térről
Bár az iskolás belépett a kötelességek világába, neki is elegendő teret kell hagyni a játékhoz és azokhoz a tevékenységekhez, amelyekkel tovább fejlődik. Ezért hozz létre egy olyan részt a szobában, amelyet csak játékra és pihenésre használ.