Grillezés: Házi hamburger recept

Grillezés: Házi hamburger recept

Ma egy isteni finom recepttel szeretnénk nektek kedveskedni Mata Angelika konyhájából. Amennyiben szeretnétek valami újat kipróbálni, nézzétek meg ezt a házi hamburger receptet, nem csak a húspogácsákat fogjátok tudni megsütni, hanem házi zsemléket is!

A hosszú, meleg nyári esték tökéletesek arra, hogy kint üldögéljünk a barátainkkal, vagy a családunkkal, és beszélgessünk, játékokat játszunk, és finomakat együnk. Lehet grillezni, sütögetni, vagy bográcsban főzni - sok a lehetőség!

Próbáltál már otthon hamburgert készíteni? A mai receptünkkel tudni fogod, hogyan kezdjél bele.

Először a hamburger zsemléket készítjük el és a húspogácsákat. A húspogácsákat egy nappal előre készítjük, a zsemléket viszont aznap készíthetjük, amikor grillezni fogunk. Persze lehet kész zsemléket is venni a boltban, ha időt szeretnénk spórolni.

Hamburger zsemle hozzávalók - 4 db

  • 100 ml tej
  • 1 tk. cukor
  • 20 gr friss élesztő
  • 20 gr vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50 gr joghurt
  • 300 gr finomliszt
  • egy csipet só

Végül a grillezés előtt előkészítjük a finom szószt, és a karamellizált hagymát.

És most már indulhat is a grillezés! A hamburgert úgy állítjuk össze, hogy a zsemlét megkenjük a szósszal, rátesszük a zöldséget, pl. saláta leveleket, paradicsomot, és csemege uborkát, ezután a húspogácsát, karamellizált hagymát, újra leöntjük a szósszal, és rátesszük a zsemle tetejét.

Készíthetünk hozzá salátát, vagy sült krumplit is!

Lecserélnéd a régi grilledet egy újra? Válogass a Biano-n több száz grill közül. Faszenes, gáz, vagy elektromos grill? A többféle szűrők segítségével egy kettőre megtalálod a kedvenced, és utána meg is tudod nézni, hogy a lehető legjobb áron van-e.
Kattints az alábbi képre és nézz körbe.

Jó étvágyat kívánunk!