Hagyományos főzőlapon történő főzéskor először a főzőlapot melegítik fel, majd a hő átadódik a főzőlapon lévő edények aljára. A főzőlapról a főzőedények aljára történő hőátadás során jelentős hőveszteség keletkezik. Különösen akkor, ha a főzőedénynek nem lapos az alja, és nem érintkezik teljesen a főzőlappal, vagy ha a főzőlap piszkos.Indukciós főzőlapon történő főzéskor a főzőedények lapos fém alja közvetlenül melegszik fel. Ez minimálisra csökkenti a hőveszteséget, és az indukciós főzőlapon történő főzés gyorsabb és kevesebb energiát fogyaszt.Az indukciós főzőlap üvegkerámia felülete hideg tapintású, mivel a hő közvetlenül a főzőedényben keletkezik az indukció révén (vigyázat, a főzőlap részben elforrósodhat a főzőedénytől). Az indukciós főzés időt (60%) és villamos energiát (50%) takarít meg. Nagy hatásfokkal (akár 90%) és minimális hőveszteséggel rendelkezik. A főzőlap sima üvegkerámia felülete könnyű és higiénikus karbantartást garantál.Műszaki paraméterek:
Érintéses vezérlés klasszikus forgótárcsával kombinálva a hőmérséklet és a teljesítmény beállításához.
Mikroprocesszoros működésvezérlés
12 és 26 cm közötti főzőedény-átmérőhöz alkalmas
nagyméretű, jól olvasható LCD kijelző piros háttérvilágítással
késleltetett kikapcsolási időzítő 1 - 180 perc közötti tartományban, 1 perces lépésekben állítható
ON/OFF gomb a bekapcsoláshoz vagy készenléti üzemmódba kapcsoláshoz
vezérlőpanel-zár a nem kívánt használat és a beállítások megváltoztatása elleni védelem érdekében
Teljesítményfogyasztás 1 600 + 1 800 W
a főzőedény automatikus felismerése és annak a fűtési típushoz való megfelelősége
indukciós főzőlap hőmérsékletének beállítása 60 és 240 °C között
sugárzó főzőlap hőmérséklet-beállítása 50 és 500 °C között