Ajánljuk

Szabadtéri étkezés

A hosszú, meleg, nyári napokon sokkal többet vagyunk kint, és néha az is változik, hogy milyen ételeket kívánunk. Lehetnek azok könnyebb ételek, több zöldséget és gyümölcsöt kívánhatunk, vagy akár az, hogy kint fogyasszuk őket el. Ezért készítettünk nektek egy inspiráló gyűjteményt szabadtéri étkezésről - piknikezésről, grillezésről, de akár nyári konyhából is. Meríts ihletet és hívd meg a barátaidat, családodat egy finom vacsorára kertben, vagy teraszon.

A nyári konyha egyre népszerűbbé válik. Lehet egy egyszerűbb verziót kialakítani néhány alap elemmel - grillsütővel, asztallal, székekkel, vagy egy komolyabbat a teraszon, konyhapulttal, főzőlappal, kinti hűtővel, és mosogatóval is.
A legfontosabb a grill, vagy a főzőlap, és a kerti bútor - asztal székekkel. A tároló edényeknél és egyéb konyha eszközöknél pedig figyelj oda arra, hogy tartós anyagokból legyenek - pl. rozsdamentes acélból, kőből, tíkfából.

Mi kell egy jó piknikezéshez? Egy piknikkosár, piknik pléd, ételtárolók, egy jó hely, és a finom étel! Könnyebb az, ha a kertedben, vagy egy közeli parkban, erdőben tervezed a pikniket, mert akkor nem kell messze vinni mindent, és az étel is frissebb lesz. Jól fog jönni egy hűtőtáska is, amely frissen tartja a hideg ételeket, gyümölcsöket, és italokat. Ha a meleg ételt teszed bele, az is megtartja benne a hőmérsékletét egy ideig, csak ne keverd össze a meleget a hideggel!

Leginkább grillezni szeretsz? A Biano-n ahhoz is megtalálsz mindent, amit csak kívánsz - legyen az egy új grill, tűzrakó, vagy új grill eszközök. Jól fognak jönni mindenféle tálcák is, mozsár, üveg tárolódobozok a hús pácolásához, és kések a szeleteléshez.
Egy tipp a grillezéshez: A baromfi húsokhoz jól illenek a zöld fűszerek, pl. rozmaring. A sertéshúshoz pedig intenzívebb fűszerek illenek, pl. paprika, bors, kömény.