Ajánljuk

Skandináv stílusú nappali

A skandináv stílus egyre népszerűbb, és ezért mi is készítettünk egy válogatást skandináv stílusú bútorokkal és dekorációkkal a nappaliba. Inspirálódj velünk, és hozz az otthonodba egy kis északi hangulatot.

Mi jellemző erre a stílusra? Néhány alap jellemzője az, hogy sok természetes anyagot használ, főleg minőségi fát, például nyírfát és fenyőt. Persze akármilyen fa használható - az északi országokban szeretik a meleg színű fákat és a szépia árnyalatokat, főként azért, mert kevés fény van ott, és ezek a fák meleg napfényes hangulatot teremtenek a szobákban. Néha fehérre lehet festeni a fafelületeket, akár bútorokon, akár a padlón. Ez rusztikusabb jelleget kölcsönöz a belső térnek.

A következő tipp a színekről szól. A skandináv stílus sok világos színt használ, fehéret és világos árnyalatokat a nagy felületeken, amelyek optikailag nagyítják a teret. Válassz melegebb árnyalatokat, hogy ne tűnjön hidegnek és barátságtalannak egy ilyen világos belső tér. Ugyanakkor ne félj az erős kontrasztoktól - az uralkodó fehér és a kiegészítő fekete kombinációja kiegészítőkön, textíliákon vagy dekorációkon jelenik meg, és dinamikus érzést add a szobáknak.

Kényelem és textúrák. A kényelmet keltő érzés a dán hygge stílusra jellemző, és ezt sok puha textil kiegészítővel tudod elérni, mint díszpárnákkal, plédekkel, kötött puffokkal. A textúrákat pedig azért vonjuk be a szobába, mert ha az alap minimalista és letisztult, például a falak és a fő bútor darabok, akkor az nem hat annyira barátságosan, de ha kombináljuk kézzel szőtt szőnyeggel, vagy egy kötött pléddel, mindjárt barátságosabb.