Ajánljuk

A hygge titka - boldog téli pillanatok

A dánok a világ egyik legboldogabb népe, és amikor megkérdezik tőlük, hogy miért is van ez így, sokan azt válaszolják, hogy azért, mert "hygge". Ha még nem hallottál róla, a hygge egy életmód, és sok apróságból áll össze, amelyekre ha odafigyelünk, akkor sokkal inkább boldogan érezhetjük magunkat. Ez azért van, mert melengető, kellemes érzelmeket élünk meg, legtöbbször saját otthonunkban.

Az első hygge tipp a fény és a világítás. Meleg, diffúz fény növeli az otthonos érzést - például égő kandalló, gyertyák, állólámpa, vagy több kis asztali lámpa az asztalon, ablakban. Inkább mint egy nagy csillárt felgyújtani, alakíts ki néhány "fény szigetet" a szoba különböző pontjain.

Következő tipp egy kuckó, vagy olvasósarok kialakítása, akár egy fotelben, ablakban (ha olyan az ablakpárkány, hogy van elég hely, hogy be lehet ülni), vagy a kanapén. Sok puha díszpárna, pléd és takaróval egyszerűen létrehozható a hely, ahol télen be tudsz kuckózni egy csésze kávéval, teával, olvasni, vagy csak egy kicsit pihenni.